@dwellmagazine

Dwell @dwellmagazine

Your guide to a life with good design.

https://have2have.it/dwellmagazine

A small hut on the outskirts of Guatemala City gains a thoughtful glazed expansion. Wrapped in floor-to-ceiling glazing, the light-filled retreat known as La Cabañita embraces the forest from all angles. “La Cabañita’s goal is to integrate the natural environment by erasing the borders between the interior and exterior in a unique way,” explains architect Alejandro Paz. Originally built in 1965, the modest, gabled hut has been transformed into an expansive 4,467-square-foot getaway by @paz_arquitectura. See more in the link in bio.
-
Photos by @andresasturias
#architecture #modernarchitecture #butterflyroof #guatemala #guatemalacity #lacabanita #wood #glass #indooroutdoorliving
@dwellmagazine

A small hut on the outskirts of Guatemala City gains a thoughtful glazed expansion. Wrapped in floor-to-ceiling glazing, the light-filled retreat known as La Cabañita embraces the forest from all angles. “La Cabañita’s goal is to integrate the natural environment by erasing the borders between the interior and exterior in a unique way,” explains architect Alejandro Paz. Originally built in 1965, the modest, gabled hut has been transformed into an expansive 4,467-square-foot getaway by @paz arquitectura. See more in the link in bio. - Photos by @andresasturias #architecture #modernarchitecture #butterflyroof #guatemala #guatemalacity #lacabanita #wood #glass #indooroutdoorliving

An old Texas ranch is now a spectacular family haven. Located on 100-acre ranch just 25 miles from downtown Austin, Rancho Buena Vida—“Good Life Ranch”—sits high on a shaded bluff, overlooking its own spring-fed water source.
The clients, who were living in the Washington, D.C., area when the project started, had been planning to relocate to be closer to family. They tapped Ben Dozier of @rootdesignco, a design consultancy that brings together designers and builders, to oversee the project and renovate the property to suit their needs. To see the complete renovation, click the link in bio.
-
Photo by @thevuvobandit
#Renovation #Texas #texashillcountry #ranchhouse #remodel #moderndesign #modernarchitecture
@dwellmagazine

An old Texas ranch is now a spectacular family haven. Located on 100-acre ranch just 25 miles from downtown Austin, Rancho Buena Vida—“Good Life Ranch”—sits high on a shaded bluff, overlooking its own spring-fed water source. The clients, who were living in the Washington, D.C., area when the project started, had been planning to relocate to be closer to family. They tapped Ben Dozier of @rootdesignco, a design consultancy that brings together designers and builders, to oversee the project and renovate the property to suit their needs. To see the complete renovation, click the link in bio. - Photo by @thevuvobandit #renovation #Texas #texashillcountry #ranchhouse #remodel #moderndesign #modernarchitecture

A manifestation of exquisite, thoughtful design, the kitchen in this Palm Springs prefab home embodies rich indoor/outdoor connections, enabling a superb setting for memorable entertaining. After having built over 100 prefabricated homes for various clients across the globe, Joel and Meelena Turkel’s latest project has held significant meaning for the couple, as they’ve spent the last two years diligently working on their own prefab family residence. Now that the 2,110-square-foot abode has been completed, the couple—founders of the celebrated firm @turkeldesign—are finally able to start settling in. “There’s no doubt one of our favorite spots in this house will be the kitchen” Meelena says. “I envision us all sitting at the counter, enjoying that time together.” When it came to selecting appliances, the dynamic duo heavily relied on Dacor for expertise. “Throughout the years, we’ve found that Dacor has a very robust and reliable appliance line,” Joel explains. “And as a designer, the appliances just have this incredible understated elegance to them, which fits very well with the design objectives of this home, as well as in many of the homes for our clients.” To see how @dacorkitchen helped the pair create the kitchen of their dreams, head to the link in bio.
-
Video by @22waves
#kitchen #kitchendesign #dacorkitchen #lettheshowbegin #dacorheritage #prefab
@dwellmagazine

A manifestation of exquisite, thoughtful design, the kitchen in this Palm Springs prefab home embodies rich indoor/outdoor connections, enabling a superb setting for memorable entertaining. After having built over 100 prefabricated homes for various clients across the globe, Joel and Meelena Turkel’s latest project has held significant meaning for the couple, as they’ve spent the last two years diligently working on their own prefab family residence. Now that the 2,110-square-foot abode has been completed, the couple—founders of the celebrated firm @turkeldesign—are finally able to start settling in. “There’s no doubt one of our favorite spots in this house will be the kitchen” Meelena says. “I envision us all sitting at the counter, enjoying that time together.” When it came to selecting appliances, the dynamic duo heavily relied on Dacor for expertise. “Throughout the years, we’ve found that Dacor has a very robust and reliable appliance line,” Joel

This Australian abode is a glass pavilion wrapped in sliding hardwood screens. Despite obstacles with steep terrain, architecture firm @teeland_ designed a unique facade that maximizes ocean views, cross ventilation, and natural light. When the firm was approached to build a comfortable family home on a steep Noosa hinterland, they envisaged the site’s challenges as opportunities. “We felt there was a great opportunity to use the new house and landscape to stabilize and rehabilitate the land,” notes principal David Teeland. Head to the link in bio to take the complete tour.
-
Photos by Jared Fowler
#modernarchitecture #moderndesign #australia #hardwood #garden #cantilever #exterior #interior
@dwellmagazine

This Australian abode is a glass pavilion wrapped in sliding hardwood screens. Despite obstacles with steep terrain, architecture firm @teeland designed a unique facade that maximizes ocean views, cross ventilation, and natural light. When the firm was approached to build a comfortable family home on a steep Noosa hinterland, they envisaged the site’s challenges as opportunities. “We felt there was a great opportunity to use the new house and landscape to stabilize and rehabilitate the land,” notes principal David Teeland. Head to the link in bio to take the complete tour. - Photos by Jared Fowler #modernarchitecture #moderndesign #australia #hardwood #garden #cantilever #exterior #interior

Whether he’s at home or at the chopping block, Emmy Award–winner Ted Allen knows a thing or two about good food. Longtime host of the Food Network’s hit prime-time competition series Chopped, the culinary influencer has also traveled across the United States in search of the best cuisine, as well as written two cookbooks and won several prestigious awards in the process. Given his adoration for cooking, one can’t help but wonder what Ted’s very own kitchen looks like. “Our kitchen works because it was well thought out,” @thetedallen says. “We wanted it to be a place where we could both cook and entertain, with plenty of room for people to gather.” When creating a space that is functional and efficient, Ted recommends starting your project with @buildcom. Offering high-end appliances, trending and stylish home improvement products, and free project advice, the online retailer can serve as a trusted resource for any renovation. Ted reveals his top picks for creating a stylish, yet efficient kitchen in the link in bio.
-
Photo by @cfongphoto
#kitchen #modernkitchen #tedallen #chopped #BuildYourStyle
@dwellmagazine

Whether he’s at home or at the chopping block, Emmy Award–winner Ted Allen knows a thing or two about good food. Longtime host of the Food Network’s hit prime-time competition series Chopped, the culinary influencer has also traveled across the United States in search of the best cuisine, as well as written two cookbooks and won several prestigious awards in the process. Given his adoration for cooking, one can’t help but wonder what Ted’s very own kitchen looks like. “Our kitchen works because it was well thought out,” @thetedallen says. “We wanted it to be a place where we could both cook and entertain, with plenty of room for people to gather.” When creating a space that is functional and efficient, Ted recommends starting your project with @buildcom. Offering high-end appliances, trending and stylish home improvement products, and free project advice, the online retailer can serve as a trusted resource for any renovation. Ted reveals his top picks for creating a

Tell us your picks for 2019’s design hot spots for a chance to be featured in the next issue of Dwell! #dwellasks
@dwellmagazine

Tell us your picks for 2019’s design hot spots for a chance to be featured in the next issue of Dwell! #dwellasks

Near the coastal city of Porto, a glass house uses surrounding foliage as a privacy screen. Inspired by the rich landscape of chestnut trees, rocky hillside, and a bubbling stream, Portuguese architecture firm @3rernestopereira chose to blend into—and embrace—the local geography rather than fight against it at this sleek, modern home in Portugal. At a cost of €100,000 and measuring about 140 square meters, this stunning, wood-and-glass retreat took just four months to construct. To see more visit the link in bio.
-
Photos by @joaodmorgado
#modernarchitecture #moderndesign #portugal #glass #interior #minimalism
@dwellmagazine

Near the coastal city of Porto, a glass house uses surrounding foliage as a privacy screen. Inspired by the rich landscape of chestnut trees, rocky hillside, and a bubbling stream, Portuguese architecture firm @3rernestopereira chose to blend into—and embrace—the local geography rather than fight against it at this sleek, modern home in Portugal. At a cost of €100,000 and measuring about 140 square meters, this stunning, wood-and-glass retreat took just four months to construct. To see more visit the link in bio. - Photos by @joaodmorgado #modernarchitecture #moderndesign #portugal #glass #interior #minimalism

To celebrate #EarthDay, we’re featuring energy-efficient homes like this gorgeous passive house in New Jersey. With a client wish list including ample natural light, high ceilings, outdoor connection, and peak energy efficiency, @mowerymarsharchitects checked off all the boxes and more. “We always offer the potential of a high-performing house to our clients and then discuss with them their level of commitment to that approach. Once we explained the Passive House concepts, they were fully onboard,” says the firm. In addition to being environmentally-friendly, the home boasts open and airy interior spaces that convey warmth. To learn more, follow the link in bio.
-
Photo by @haris.kenjar
#earthday #modernarchitecture #modernhome #passivehouse #moderndesign #interiordesign #sustainablearchitecture #greenhome #ecoliving
@dwellmagazine

To celebrate #EarthDay, we’re featuring energy-efficient homes like this gorgeous passive house in New Jersey. With a client wish list including ample natural light, high ceilings, outdoor connection, and peak energy efficiency, @mowerymarsharchitects checked off all the boxes and more. “We always offer the potential of a high-performing house to our clients and then discuss with them their level of commitment to that approach. Once we explained the Passive House concepts, they were fully onboard,” says the firm. In addition to being environmentally-friendly, the home boasts open and airy interior spaces that convey warmth. To learn more, follow the link in bio. - Photo by @haris.kenjar #earthday #modernarchitecture #modernhome #passivehouse #moderndesign #interiordesign #sustainablearchitecture #greenhome #ecoliving

A 34-foot-tall light well boosts creativity in this cedar-clad home for musicians. When a family of musicians was looking to build a new home in the charming town of Rothesay in New Brunswick, Canada, they yearned for a place where they could easily connect with one another, as well as with nature. They also wanted their home to feel spacious and expansive, a type of setting that would inspire fresh thinking, open-mindedness, and encourage musical collaboration.
To help bring this vision to life, the family partnered with Acre Architects, a Canadian–based firm. Combining strategic architecture with environmental psychology, the team harnessed the power of light to encourage a strong connection between physical expanse and creativity. With @marvinwindows floor-to-ceiling windows incorporated throughout, the home not only blurs the barriers between inside and out, it also fosters a deeper connection to nature. “This house used light as a material, and Marvin delivered on this being possible,” architect @stephen_acre explains. To tour the luminous home, check out the link in bio.
-
Photo by @julianparkinson
#marvinwindows #windows #moderndesign #modernarchitecture
@dwellmagazine

A 34-foot-tall light well boosts creativity in this cedar-clad home for musicians. When a family of musicians was looking to build a new home in the charming town of Rothesay in New Brunswick, Canada, they yearned for a place where they could easily connect with one another, as well as with nature. They also wanted their home to feel spacious and expansive, a type of setting that would inspire fresh thinking, open-mindedness, and encourage musical collaboration. To help bring this vision to life, the family partnered with Acre Architects, a Canadian–based firm. Combining strategic architecture with environmental psychology, the team harnessed the power of light to encourage a strong connection between physical expanse and creativity. With @marvinwindows floor-to-ceiling windows incorporated throughout, the home not only blurs the barriers between inside and out, it also fosters a deeper connection to nature. “This house used light as a material, and Marvin delivered on this being

In honor of #EarthDay, we’re highlighting environmentally-conscious homes like this net-zero “City Cabin” in Seattle. When Jim Olson, co-founder of the award-winning architecture studio Olson Kundig, was asked by his longtime friend and neighbor to design her new home, he had a ready source of inspiration to draw from: his recently expanded Cabin in Longbranch. The client loved Jim’s cabin in Puget Sound—a project he designed and built at age 18 and modified throughout the years—and asked him to not only model her home after it, but to also channel the wild, forested feel. “The client wanted to feel like she was living in the wilderness when, in fact, her home is on a regular-size urban neighborhood lot,” Jim notes. To see how @olsonkundig transformed the city infill lot into a nature-immersed retreat, check out the link in bio.
-
Photos by @aaronleitz
Builder/ General Contractor: @dovetail_gc
Mechanical Engineer: @wsp.usa 
#greenhome #netzerohome #earthday #sustainableliving #sustainablearchitecture #olsonkundig #greenhomes #interiordesign
@dwellmagazine

In honor of #EarthDay, we’re highlighting environmentally-conscious homes like this net-zero “City Cabin” in Seattle. When Jim Olson, co-founder of the award-winning architecture studio Olson Kundig, was asked by his longtime friend and neighbor to design her new home, he had a ready source of inspiration to draw from: his recently expanded Cabin in Longbranch. The client loved Jim’s cabin in Puget Sound—a project he designed and built at age 18 and modified throughout the years—and asked him to not only model her home after it, but to also channel the wild, forested feel. “The client wanted to feel like she was living in the wilderness when, in fact, her home is on a regular-size urban neighborhood lot,” Jim notes. To see how @olsonkundig transformed the city infill lot into a nature-immersed retreat, check out the link in bio. - Photos by @aaronleitz Builder/ General Contractor: @dovetail gc Mechanical Engineer: @wsp.usa #greenhome #netzerohome #earthday

When a third-floor walk-up unit hit the market in the 1970s apartment building where architect Jack Chen had been renting, he jumped at the chance to own his first home. Here was the opportunity he had been waiting for—ever since Chen moved into his ground-floor rental a year ago, he had wanted to improve the unit’s liveability, but was stymied by his tenant status. Drawing inspiration from the ethos of the tiny house movement, Chen says “Here’s the central question: How might we fit a big house into a small unit? The trick to designing small footprint homes is knowing where it pays to be generous.” After identifying the spaces to prioritize—the entrance, the kitchen, and the bathroom—Chen and his team at @tsaidesign cleverly redesigned the 376-square-foot apartment with multifunctional systems and space-saving furnishings. Take the tour in the link in bio.
-
Photos by @tesskellyphotography
#renovation #apartmentrenovation #interiordesign #tsaidesign #smallliving #minimalism
@dwellmagazine

When a third-floor walk-up unit hit the market in the 1970s apartment building where architect Jack Chen had been renting, he jumped at the chance to own his first home. Here was the opportunity he had been waiting for—ever since Chen moved into his ground-floor rental a year ago, he had wanted to improve the unit’s liveability, but was stymied by his tenant status. Drawing inspiration from the ethos of the tiny house movement, Chen says “Here’s the central question: How might we fit a big house into a small unit? The trick to designing small footprint homes is knowing where it pays to be generous.” After identifying the spaces to prioritize—the entrance, the kitchen, and the bathroom—Chen and his team at @tsaidesign cleverly redesigned the 376-square-foot apartment with multifunctional systems and space-saving furnishings. Take the tour in the link in bio. - Photos by @tesskellyphotography #renovation #apartmentrenovation #interiordesign #tsaidesign #smallliving

Designed to capture the character of traditional wooden cabins within a contemporary framework, this family residence by @reneedelgaudioarchitecture is comprised of two cabins linked by an outdoor deck. The project—aptly named Big Cabin, Little Cabin—perches on the edge of a 10,000-foot-high cliff overlooking panoramic views of the Sangre de Cristo Mountains, the Collegiate Peaks, and the South Platte River. Thick bristlecone and ponderosa pine forests hug the northern side of this 2,100-square-foot dwelling, lending a high level of privacy. To see more click in the link in bio.
-
Photo by @davidlauerphoto
#exterior #cliffhome #cabin #ecobuild #sustainablearchitecture #colorado #mountainliving #mountainhome
@dwellmagazine

Designed to capture the character of traditional wooden cabins within a contemporary framework, this family residence by @reneedelgaudioarchitecture is comprised of two cabins linked by an outdoor deck. The project—aptly named Big Cabin, Little Cabin—perches on the edge of a 10,000-foot-high cliff overlooking panoramic views of the Sangre de Cristo Mountains, the Collegiate Peaks, and the South Platte River. Thick bristlecone and ponderosa pine forests hug the northern side of this 2,100-square-foot dwelling, lending a high level of privacy. To see more click in the link in bio. - Photo by @davidlauerphoto #exterior #cliffhome #cabin #ecobuild #sustainablearchitecture #colorado #mountainliving #mountainhome


Next